058 203 75 75 - Spoed? Kies optie 1

Griepprikken


Woensdag 10 november 2021 zal de jaarlijkse griepvaccinatie plaatsvinden voor al onze patiƫnten met een verhoogd risico. Valt u in deze categorie dan ontvangt u hiervoor midden / eind oktober 2021 een uitnodiging.

Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep (influenza). Patiƫnten met een verhoogd risico op complicaties van de griep ontvangen elk jaar in oktober een uitnodiging van ons voor de gratis griepprik. De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt. Het kan zijn dat u toch nog de griep krijgt maar deze zal veel minder ernstig verlopen. Het is belangrijk u te beschermen tegen de griep, zeker als u tot een risicogroep behoort.

Zit u niet in een risicogroep en wilt u graag een griepprik? Dan kan dat, maar u betaalt dan wel voor de griepprik en het geven van de griepprik. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze kosten (gedeeltelijk). Wanneer u een griepprik wilt maar niet tot de risicogroep behoort dan kunt u dit bij de assistente aangeven. Wij bestellen dan het vaccin en kunnen u de vaccinatie toedienen.